Voor wie?


Prestatietraining is geschikt voor elke sporter die zijn prestaties wilt optimaliseren. Wij hebben zowel ervaring met (Olympische) Topsporters, Topamateurs alsmede recreanten. Ook kinderen vanaf 11 jaar kunnen op een speelse manier het prestatie trainingsprogramma volgen. Belangstellende coaches en ouders die interesse hebben kunnen zich ook inschrijven voor het volgen van prestatietrainingen.

Wil je beter presteren?

 

"In de top gaat het om de details" (Johan Cruijff)

 

In het verleden gingen sporters naar een sportpsycholoog omdat ze problemen hadden met de spanning, concentratie, motivatie etc. Tegenwoordig gaan ook sporters naar een sportpsycholoog die geen mentale problemen ervaren, maar zeker willen zijn dat ze mentaal niet iets ergens laten liggen. Zoals Johan Cruijff al zei: “in de top gaat het om de details”. Je voelt je goed, je voelt je sterk, je bent er klaar voor, maar een moment van bijvoorbeeld verkeerd aandacht gebruik (zonder dat je weet dat dit verkeerd was) kan net die tiende of honderdste van een seconde schelen en het verschil bepalen tussen een gouden medaille of een vierde plek.

 

Zowel sporters die mentale problemen ervaren alsmede sporters die geen mentale problemen ervaren (maar zonder dat ze het weten geen specialistische mentale kennis bezitten) biedt prestatietraining uitkomst.

Vanaf welke leeftijd?

 

Hoe jonger hoe beter!

Het is belangrijk dat jeugdspelers direct de juiste prestatiebevorderende mentale structuren ontwikkelen. Hoe vaak leert een speler niet het verkeerde? Door de gedrevenheid en vertrouwen van de speler in de coaching, volgt de speler de aanwijzingen van de onbekwame coach in mentaal opzicht perfect op, waardoor hij het verkeerde heel erg goed doet. Door het verkeerde zeer goed te doen, wordt men alleen maar slechter. Zo kan iemand maar beter het juiste verkeerd doen, dan het verkeerde goed. Door de wetenschappelijke basis van prestatietraining leert de sporter direct het goede goed te doen.

 

Door prestatietraining kunnen betere structuren in de hersenen ontstaan en zullen oude verkeerde structuren afsterven. Hierdoor is elke sporter in staat zijn prestatie beperkende structuren in de hersenen te vervangen door prestatie bevorderende structuren en wordt de kans op flow groter. Hoe jonger hier mee begonnen wordt hoe beter. Bij jongeren is de plasticiteit van de hersenen groter en hebben eventuele beperkende prestatie structuren zich nog niet in grote mate ontwikkeld! Uiteindelijk zal de sporter onbewust de juiste dingen doen en ziet hij zijn prestatie bevorderende elementen op een gegeven moment als iets volkomen vanzelfsprekends.