fbpx

fysiek en mentaal weerbaar worden

De unieke Athletic Performance Trainingen hebben als doel om sporters fysiek en mentaal weerbaar te maken.

Athletic Performance Training

De Athletic Performance Trainingen hebben als doel om sporters fysiek en mentaal weerbaar te maken. Vanuit een brede sportgerichte aanpak werken wij aan de verbetering van fysieke en mentale vaardigheden. 

Deze training is al jaren zeer succesvol in Heerenveen – onder de naam ECO Coachen – voor zowel topsport als breedtesport. I.s.m. ECO-Coachen starten deze trainingen nu ook in Delft.

O.a. de jeugdopleiding van SC Heerenveen, Epke Zonderland en Sanne Wevers hebben stappen in hun ontwikkeling kunnen maken door ECO-Coachen. Ook Foppe de Haan zette de trainingen in voor zijn spelers bij o.a. SC Heerenveen en Jong-Oranje en is ambassadeur van ECO-Coachen.

MENTAle ontwikkeling

In de oefeningen zijn mentale componenten toegevoegd om o.a. jouw weerbaarheid, zelfvertrouwen en concentratievaardigheden te verhogen.

Daarnaast leer je jezelf beter kennen, je empathisch vermogen te vergroten, je mindset te verbeteren, doelen te stellen, feedback te geven en te krijgen, samen te werken, sterk en krachtig over te komen, door te zetten, voor jezelf op te komen, compassie voor jezelf te hebben en om te gaan met tegenslag.

Op een actieve en speelse manier leer je essentiële vaardigheden waar je je hele leven profijt van zult hebben.

FYSIEKe ontwikkeling

Ook zijn er in de oefeningen fysieke componenten toegevoegd. Je verbetert o.a. je coördinatie, (duel)kracht, snelheid, lenigheid en balans.

Specialisten uit andere sporten worden ingezet om je relevante onderdelen uit andere sporten te leren. Bijvoorbeeld met judo leer je valtechnieken, met boksen verbeter je je reactiesnelheid en met turnen leer je beter te balanceren.

Van succesvolle sporters weten we dat zij verschillende sporten hebben beoefend. Zo deden wereldtoppers als Marco van Basten en Ibrahimovic meerdere sporten alvorens zij zich specialiseerden in voetbal. Dafne Schippers deed aan meerkamp voordat zij zich specialiseerde op de sprint.

Ook beschikken we over testapparatuur om je o.a. startsnelheid, maximale snelheid, dribbelsnelheid en uithoudingsvermogen te testen.

EXTREME TECHNIEKEN

Jouw eigen sport zal altijd het vertrekpunt zijn bij alle oefeningen en vanuit daar leer je ook extreme technieken. Voor het voetbal zijn dat bijvoorbeeld technieken als omhalen, vliegende kopballen, vliegende volley’s etc. 

In veel sporten zijn kijkgedrag, techniek en scoren belangrijk en zullen op diverse manieren getraind worden. Ook zal er extra aandacht zijn voor details bij het verdedigen, aanvallen en omschakelen.

Je zal continu out-of-comfort worden gebracht om je fysiek, mentaal en sport specifiek staande te houden. De echte sportliefhebber zal zich als een vis in het water voelen.

sociale ontwikkeling

Sport biedt ontmoetingskansen. Sport biedt een vormingsplaats voor sociaal leren, worden normen en waarden overgedragen en worden jongeren gesocialiseerd tot leden van de groep en van de samenleving. 

Sport is in staat om ook als (wonder) middel te dienen om de sociale cohesie te verbeteren, individuen sociaal te activeren, minderheden te integreren, overgewicht tegen te gaan en een gezonde levensstijl op te bouwen. De gezamenlijke inzet, de terugkerende discipline en het structurerende karakter dragen bij tot het succes en plezier dat men aan sport beleeft. 

Bovenop de sportontwikkeling vinden er spill-overs plaats naar andere levensgebieden zodat sociale ontwikkeling niet meer taakgebonden is, maar persoonsgebonden wordt. Dat is een van de cadeautjes van sport!

wat je vaak niet leert op je club of op school 

Werken aan je weerbaarheid, zelfvertrouwen en concentratievaardigheden zijn bij de meeste sportverenigingen en scholen niet in het programma opgenomen. 

Bij de APT trainingen leer vooral door te doen, te ervaren en te reflecteren. Je ontvangt van ons een mooie APT leermap. Na elke training krijg je van ons een uitwerking op papier van het thema en waarop je jouw doelen en leerpunten kunt noteren. Na afloop van de cursus heb je voor jezelf een mooi naslagwerk waarop je in de toekomst kunt terugvallen.

De Athletic Performance trainingen biedt een unieke fysieke- en mentale leerlijn aan, op maat voor elke leeftijdsgroep, niveau en individu. Door onze kennis over o.a. leren, psychologische vaardigheden, flow, individuele voorkeuren en onze jarenlange praktische ervaring bieden wij een uniek programma aan waarvan de deelnemers hun hele leven profijt van zullen hebben in de sport, op school, in het werk en in het leven.  

Data & Tijden:

De trainingen vinden plaats op zondagochtend op de sportcampus van de TU Delft

Training 1: 9:30 – 10:40uur
Training 2: 10:50 uur – 12:00 uur

De eerste training is op zondag 8 oktober 2023. Er vinden 4 trainingen plaats voor de winterstop en 4 trainingen na de winterstop.

De trainingsdata zijn: 8 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november, 3 maart, 17 maart, 7 april en 21 april.

Docenten en groepsgrootte:

De groepsgrootte is maximaal 6 sporters per trainer en de trainingen staan onder leiding van Martijn Leonard.

Prijs en Inschrijven:

De prijs voor de cursus is 170 euro. De prijs voor de APT leermap is 10 euro. Je kunt kiezen om eenmalig 180 euro over te maken (of in twee termijnen, 90 euro per termijn over te maken)

Er kunnen maximaal 30 deelnemers meedoen. (vol=vol).

SAMENWERKINGEN

Het programma van de APT Trainingen is tot stand gekomen in samenwerking met de hier onderstaande drie organisaties. Voor elke organisatie is Martijn Leonard actief. Voor meer informatie over deze drie organisaties kun je op het logo te klikken en ga je naar de website van de organisatie.

Voetbalacademie Next Football
Voetbalacademie Next Football