fbpx

Onze Missie

Wij willen de beste, leukste en meest complete voetbalacademie van Nederland zijn. Wij willen dat spelers tijdens onze trainingen plezier ervaren en zich als voetballer en mens ontwikkelen.  

Onze Visie

Om spelers met plezier te ontwikkelen richten wij ons op het creëren van een optimale leeromgeving, die gebaseerd is op:
1. Methodisch ontwikkelen van techniek en inzicht.
2. Het herkennen en respecteren van de individuele voorkeuren van spelers.
3. De voorwaarden om flow te creëren zijn geïntegreerd in de oefeningen.

Jaren actief

Speler getraind

Ons Verhaal

Op 16-jarige leeftijd maakte ik – Martijn Leonard – de overstap naar Feyenoord. Er ging een wereld voor mij open. Ik leerde toen pas echt voetballen naar mijn idee. De trainers leerden mij o.a. de fijne kneepjes van een goede traptechniek, voetbalinzicht, handelingssnelheid en basistechniek. Ik dacht bij mijzelf: hoeveel verder in mijn ontwikkeling zou ik zijn geweest als ik deze inzichten al eerder had gehad?

Het jaar erop werd ik aanvoerder van Feyenoord o18-1, want ik werd door de trainers gezien als een leider en iemand met een goede mentaliteit. Toch voelde ik dat ik er mentaal meer uit kon halen, maar de trainers gaven eerlijk aan dat zij mij hierbij niet konden helpen. Toen ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afstudeerde in ‘Optimaal presteren  – Flow in Sports’, kwam ik tot de conclusie dat ik als speler mentaal heel veel heb laten liggen. Ik dacht weer bij mijzelf: hoeveel verder in mijn ontwikkeling zou ik zijn geweest als ik deze inzichten al eerder had gehad?

Mijn grootste drijfveer als trainer is de spelers alles te geven wat ik als speler gemist, of te laat ontdekt heb. Daarnaast geeft het mij heel veel energie om spelers te helpen bij hun ontwikkeling, plezier te zien ervaren en helemaal op te laten gaan in het spel.

Wat ik vaak heb mogen horen van (ouders van) de deelnemers is dat je naast het worden van een betere voetballer, ook andere onderdelen ontwikkelt bij onze trainingen, (een betere beweger worden, zelfvertrouwen, mindset, concentratie, weerbaarheid etc. ) wat positief doorwerkt naar andere levensgebieden. En dat is misschien nog wel het mooiste en belangrijkste.

Welkom bij Next Football!